Houtkachel

JAcobus Beton

JACOBUS BETON & ANTRACIET

JAcobus® beton
De JAcobus beton is een houtkachel met unieke looks, een uitstekende warmtegeleiding en optimale warmteopslag. Deze kachel is volledig in eigen beheer ontwikkeld. De JAcobus beton heeft dezelfde verbrandingskamer als de andere JAcobus-kachels. Daaromheen is een jas van lichtgrijs ‘beton’ gegoten. Deze is op een speciale manier bewerkt waardoor het oppervlakte glad en dus onderhoudsvrij is. Dit bijzondere omhulsel zorgt niet alleen voor een speciale uitstraling. Het zorgt er ook voor dat de warmte-afgifte constanter en van langere duur is

Bijzonder omhulsel
De JAcobus beton wordt omvat door een omhulsel van lichtgrijs gegoten beton, dat wordt gezandstraald, gepolijst en vervolgens gewaxt. Hierdoor lijkt het op steen en heeft het een zeer glad en onderhoudsvrij oppervlakte. Dit gladde oppervlak voorkomt het binnendringen van vocht en chemicaliën. De JAcobus beton heeft een goede chemische bestendigheid en is stofvrij en schoon. Omdat het materiaal wordt gegoten is het maat- en kleurvast.

Optioneel: Antraciet
De betonpanelen zijn eventueel uit te voeren met een zijdeglans afwerking in antraciet. Het betonmateriaal met de antraciete afwerking geeft de kachel een geheel andere look! De JAcobus beton is een mooie én functionele warmtebron in zowel moderne als klassieke inrichtingen.

Uitstekende warmtegeleiding en -opslag
De JAcobus beton heeft in vergelijking met andere materialen een goed warmtegeleidend vermogen. Dit komt door de compacte structuur en specifieke mineraalsamenstelling. Het hoge warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van de hele kachel. De JAcobus beton wordt geproduceerd met behulp van de SCC technologie. SCC staat voor ‘Self-Consolidating Concrete’ (zelf verdichtend beton). Daardoor heeft de JAcobus beton een zeer fijne structuur en lage porositeit en een hoog soortelijk gewicht. Dit hoge soortelijk gewicht heeft een positieve invloed op het warmteopslagvermogen. Ook bij jarenlang gebruik behoudt de JAcobus beton houtkachel dit vermogen.